Признанието на Путин в един предизборно рекламен за него документален филм, че е наредил да бъде свален пътнически самолет с много невинии хора заради ( фалшив) сигнал за бомба на борда се превърна в  световна новина. Защо?

Какво ново има в цинизма на Путин, че Ройтерс видя в това новина?

Освен фалшивите новини има и такива, които са напълно верни, но не са никакви новини. Да кажеш, че Путин е казал нещо ново, след като отдавна е доказал с думи и действия, че човешкият живот няма нкаква стойност за него, стига да прецени, че има цел, която да оправдае средствата, използвани за решавнане някакъв проблем без значение дали ще загинат невинни хора и колко ще бъдат на брой.

Така беше при наредената от него акция (уж) срещу чеченските терористи в московския театър “Север-юг” през октомври 2002 г., където загиналите заради бруталните действия на екзекуторите, изпратени от Путин, бяха в пъти повече от отровените с газ терористи. Така беше и в кавказкато градче Беслан. Там на 3 септември 2004  г.  “обезвреждането” на терористите в едно училище струваше по официални данни живота на 344 цивилни, от които 186 деца. Самият Путин си остана непоклатимо и невъзмутимо на власт и до ден днешен след тези касапници.

За сваления малзийски самолет над Украйна Путин ( все още) не се е похвалил, но международното разследване вече се е произнесло достатъчно ясно, че следите водят към Кремъл.

Бившият колега на Путин от спецслужбитие на Русия Александър  Литвиненко си заложи главата с разкрития, според които Путин и главорезите му стоят зад взривяването на жилщни блокове в Русия, за да се създаде атмосфера, подходяща да бъде смазана Чечня. Заложи си Литвиненко главата и плати с нея.

Ако за малайзийския боинг и взривените жилищни сгради Путин яростно отрича, то за смазването на Чечня се хвали. Постигна целта си без да жали средствата – бомбите и снарядите- с асиметрича военна злоба срещу столицата Горзни, която напълно съотвества на едно от знамените му изявления за това как смята да се бори с троризма: като “издави терористите в клозета”. Именно в клозета!

Този цинизъм на кремълския путинизъм получава електорални аплодисменти в Русия вече 18 години. Явно се “кльопа” от достатъчно много хора в страната, където  човешкият живот не струва нищо, а държавата и нейното олицетворение начело е всичко.

Кажете ми на фона на тази бегла ретроспекция какво пък чак толкова ново е казал Путин?

Аааа, да: признал си е, че е наредил да бъде свален пътнически самолет. Обаче не се е стигнало до изпълнението на тази заповед и Путин е спокоен, че може отново да се похвали с проявената твърдост. За да гласуват за него и да спят спокойно ( като него), онези руснаци, които имат алтернативата да бъдат взривени от терорист с бомба в самолета или от ракета на изтребител, изпратен от Путин- в случай, че имат нещастието да са изправени пред такъв избор. Биха били еднакво мъртви и в двата случая, но си е друго да пукнеш от патриотично насочена ракета по заповед на любимия вожд с цел предотвратяване на смъртта ти от терористичен акт.

Горе-долу такъв е изборът и на президентските избори в Русия: между Путин и Путин.

ОТ ИЗВОРА:

Президент России Владимир Путин рассказал, как перед открытием Олимпийских игр в Сочи ему сообщили о захвате террористами самолета. Это произошло, когда он вместе с руководством Международного олимпийского комитета ехал в автобусе к стадиону «Фишт» на церемонию открытия.

«Где-то на середине пути адъютант передает телефон. Звонил руководитель штаба по обеспечению безопасности Олимпиады. Докладывает: захвачен самолет, который должен следовать из Украины в Стамбул, захватчики самолета требуют посадки в Сочи», – рассказал президент в фильме «Путин» журналиста Андрея Кондрашова.

Сигнал SOS передал турецкий Boeing, пилот сообщил, что у одного из пассажиров бомба. Было принято решение поднять авиацию, чтобы контролировать самолет.

Путин поручил действовать «в соответствии с планом, предусмотренным на подобные ситуации», то есть в случае необходимости сбить самолет. Однако информация о бомбе не подтвердилась, выяснилось, что эта была чья-то «пьяная выходка», пояснил президент. https://www.vedomosti.ru/politics/news/2018/03/11/753147-putin-rasskazal-o-zahvate-samoleta

Share on Facebook