Манчестър Юнайтед загуби от Севиля с 1:2 на своя „Олд Трафорд” в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. Испанският тим смълча „Театъра на мечтите” и с общ резултат 2:1 се класира за 1/4-финалите, след като първата среща бе завършила 0:0.

В началните минути Ромелу Лукаку и Маркъс Рашфорд пропуснаха, отправяйки неточни удари. След това домакините отстъпиха инициативата и андалусци на свой ред направиха пропуски чрез Кореа и Муриел. Най-чистото положение за първата част пропиля белгиецът Маруан Фелайни, който направи двойно подаване с Алексис Санчес и шутира, но вратарят на гостите Серхио Рико спаси.

След почивката и двата тима се активизираха и удар на Лингард бе спасен от Серхио Рико. След това головите положения отново липсваха, а всичко най-интересно се случи в заключителния четвърт час. Първо влезлият като резерва Уисам Бен Йедер (74, 78) шокира домакините с два гола, възползвайки се от асистенции на Пабло Сарабия и Хоакин Кореа. „Червените дяволи” върнаха едно попадение чрез Ромелу Лукаку (84) след пас на Маркъс Рашфорд, но това бе всичко, което постигнаха в тази среща.

Така Севиля триумфира в „Театъра на мечтите” и ще играе на 1/4-финалите в най-престижната европейска клубна надпревара.