Във връзка с модернизиране на тренировъчния процес в детско-юношеската школа и изискванията на директора г-н Иван Цветанов тренировъчният процес да бъде демонстриран от треньорите в най-малките възрасти, както и в унисон с новата визия на школата, подкрепяна от ръководството на Ботев, бяха извършени следните промени:

От началото на месец март, както ви съобщихме, Огнян Атанасов вече не е част от детско-юношеската школа на "канарчетата". Той водеше тренировките и помагаше в селекцията на подготвителните групи на наборите 2006, 2007, 2008 и 2009. ПФК Ботев благодари на специалиста г-н Огнян Атанасов за усилията в работата му при откриване на таланти и му пожелава успехи в бъдещите му начинания.

От днес (13.03) на работа е назначен Милен Кунчев, който ще ръководи формацията по футбол 9 в набор 2006 и ще бъде помощник-треньор на набор 2007.

От детско-юношеската школа на ПФК Ботев посочиха, че ще продължат да работят наравно с всички школи в Пловдив, като няма да фаворизират нито една от тях, както и че „жълто-черната“ академия се отнася с уважение към всяка една от школите в града под тепетата.