“Образът на Путин като силен, здрав и спортуващ лидер се култивира от доста години насам. Част от този подход са и появяващите се периодично кадри на разсъблечения до кръста Путин по телевизията, които естествено са адресирани и към женската публика ( обърнете внимание на снимката горе, разпространена от Асошиейтед прес, как внимателно са подбрали нисички мъже и жени покрай “великана” от Кремъл – бел. ИИ).

 

В горещата предизборна фаза за президентски избори – навръх Богоявление, което в Русия отбелязват на 19 януари, видяхме нещо подобно: Путин се спусна в ледените води на едно езеро през дупка, пробита в леда под формата на кръст”.

 

Тази констатация на “Дойче веле”, цитирана от сайта Дневник, съвпадна днес с мачистка изява и на нашия президент Румен Радев, който и друг път е позирал като “човек от народа” по чехли и мускули.

 

По време на посещението си при парашутистите в пловдивската им казарма ( където моя милост беше призован и обучен набързо за парашутист за няколко седмици близо 7 години след отбиването на военната си служба), президентът Радев се метнал изненадващо на лоста и направил коремно. Колегата ( по линия на военновъздушния ми опит с цели 4 парашутни скока) е “избил рибата” ( от ръцете на Бойко Борисов, който обича да впечатлява публиката със снимки като рибар по “перки”).

Е, Радев се набира с отскок, както може да се види от видеото, но няма да му придиряме- той и в политиката така попадна. Владее тези хватки, но впечетланието , че имитира и предизвиква “силовака” Борисов си остава…

 

 

Предизборната битка между претендента Борисов и титуляра на поста в момента Радев, която се води за  спечелване на сърцата и други части на женското тяло, се разгаря все повече.

Вашият автор ревниво следи това състезание и рапортува с с успеха си в спечелването на едно женско сърце – на собствената си съпруга. По-добре моногамен, отколкото всеяден ( на когото ще му “ядат кокалите”, по израза на Борисов, споделен с моя милост в едно телефонно обаждане в отговор на въпроса ми, защо ми звъни да ми съобщи лично, че е спрял проекта АЕЦ “Белене”).

Share on Facebook