Силен шум от сметоизвозващ камион в 5:30 часа сутринта буди хората в квартал Кършияка. За това сигнализира читател на Glas.bg.

"Всяка сутрин в 5:30 часа боклукчийски камион буди хората в Кършияка. Всички сме на нокти. Това не е нормално. Абсолютен тормоз за хората в квартала!", коментира възмутеният мъж, който ни изпрати и видео.

Glas.bg се свърза ОП "Чистота", откъдето уточниха защо се получава това, а и че при проведени експерименти през миналата година с по-късен час сигналите на граждани били значително по-голям брой.

"Такива сигнали получаваме и в предприятието най-вече по това време, като се затопли. От отворените прозорци шумът се чува много по-ясно и това буди хората. Графикът е такъв, за да може камионите да извозят боклука до обяд. Ако събирането започне в по-късен час то огромните камиони ще увеличат сутрешния трафик по улиците, което също е проблем. Съответно ще се извозва боклук до по-късни часове, а особено през лятото той се вмирисва много. Затова и от експерименталния график получавахме още повече сигнали", посочиха от общинското предприятие.

 

Видеото вижте тук: