Първенството в гръцката Суперлига беше спряно с решение на министерския съвет. Днес кабинетът заседава няколко часа след вчерашния мач между ПАОК и АЕК, където президентът на „черно-белите“ от Солун Иван Савидис нахлу на терена с пистолет на кръста. Причината за прекъсването на шампионата е и заради инцидента от домакинския мач на ПАОК с Олимпиакос в края на февруари, когато пострада треньорът на гостите от Пирея Оскар Гарсия.

„Решихме да прекратим първенството. То няма да бъде подновено преди всички отбори да декларират готовността си да провеждат мачовете си без скандали и заплахи“, заяви премиерът Алексис Ципрас.

„Ще направим всичко възможно това решение да не се отрази на националния отбор и гръцките клубове в евротурнирите. Държим постоянна връзка с УЕФА. Там също са шокирани от случилото се в Солун вчера“, допълни заместник-министърът на спорта Йоргос Василиадис.

След скандала на мача с Олимпиакос гръцката федерация отне три точки на ПАОК, присъди служебна загуба и наложи наказание от мачове пред празни трибуни. След това феновете на отбора превзеха телевизия и не напуснаха докато говорител на прочете декларацията им в ефир.

Само преди няколко години при друг инцидент на мач между ПАОК и Олимпиакос също имаше прекъсване на първенството.