Локомотив Пловдив ще бъде наказан с 1000 лева за нахлуване на запалянко на пистата, показа проверка на PlovdivDerby.com. Днес се появиха информации, че черно-белите могат да бъдат лишени от домакинство, но проверка в правилника на БФС показва, че за навлизане на фенове на пистата на стадиона при спряла игра и без последствия, наказанието е 1000 лева.

Цялата случка се разигра в 58-мата минута, когато полузащитникът на Берое Карлос Охене сериозно нажежи страстите по време на мача срещу Локомотив в Пловдив. Той забърка голяма каша, влизайки в конфликт с почти цялата скамейка на противника.
Всичко започна с един негов сблъсък срещу Игор Банович край тъчлинията. И двамата футболисти ползваха доста ръцете си в битката за топката, която излезе в тъч. Видимо ядосаният Охене опита да я изрита, но в този момент човек от треньорския щаб на Локомотив приближи и Охене ритна него. Това накара цялата скамейка на „смърфовете” да скочи, а в патакламата Симеон Райков пробва да ритне играча на Берое.

Беше нужно да се намесят охранителите от АЛФА СОТ край терена, за да потушат страстите. На пистата дори слезе фен, който обаче бе бързо върнат на централната трибуна от охранителите.  В крайна сметка съдията Ангел Ангелов вдигна директен червен картон на резервата Райков, докато Охене, който провокира всичко, се отърва само с жълт.