Отборът на “Марица” - юноши младша възраст победи с 2:3 тима на “Брестник”-2 в мач от първия пролетен кръг от шампионата в тази възрастова група. Момчетата на треньора Иван Михайлов бяха сериозно затруднени от затворената игра на домакините, но въпреки това се поздравиха с успех. Срещата се игра на терена в село Брестник при хубаво, слънчево вереме.

Георги Коев откри за “Марица” в 20-та минута, но десетина минути домакините изравниха. В края на първата част тима от “Брестник” стигна до обрат при една от малкото си атаки към вратата на “жълто-сините”. През това първо полувреме маричани изпуснаха много положения и макар и несправедливо домакините водеха с 2:1.

Втората част се игра почти изцяло пред вратата на “Брестник”, като техните футболисти постоянно накъсваха играта, а лекарският им екип навъртя сериозен километраж. Петър Маринов изравни резултата, а в края на мача, завърналият се в редиците на “Марица” Мартин Манев донесе заслужената победа за своя отбор. “Жълто-сините” можеха да запишат далеч по изразителен резултат, след като изпуснаха още доста положения, а и на два пъти гредите спасиха домакините.

Треньорът Иван Михайлов сподели след мача, че е доволен от своя отбор, но се надява за в бъдеще мачовете на неговия тим да бъдат решавани по-рано, а създадените положения да бъдат реализирани.

С победата “Марица” събра актив от 31 точки и заема 3-та позиция в класирането, след лидерите “Ботев” и “Локомотив”, които имат съответно 40 и 38. Четвърти е “Асеновец” с 28 и мач по-малко. В следващия кръг “Марица” гостува на “Брестник”-1. Двубоят е на 16 март, от 15 часа.

ЮНОШИ МЛАДША ВЪЗРАСТ (2001/2002) , резултати и класиране: