Сексологът Наталия Кобилкина все по-успешно се изявява и в ролята на терапевт, нейните сеанси и семинари имат широкомащабен лечебен ефект, като сред най-големите й постижения се нареждат няколкото случая на жени, които е излекувала от миома и кисти на яйчниците. 
 
“Категорична съм, че здравословните гинекологични проблеми на жените са свързани с негативни емоции и чувства към техните родители. Кистите на яйчниците са провокирани от гняв към бащата, а причината за миомата се корени в отхвърлянето, неприемането на черти от характера или поведението на майката. Именно това е и причината за болезнения цикъл при някои жени.”, обясни Наталия Кобилкина пред стотици дами по време на лекцията си посветена на женското здраве в столичния хотел “Новотел”.  Българската компания за парфюмерия и козметика изненада дамите с прекрасни подаръци за празника на жените.
 
Тя съветва дамите с миома да не се фокусират върху невъзможността да имат деца в този момент, а да развихрят своята креативност и тогава, когато се реализират и преуспеят в друга област, и същевременно изчистят гнева към бащите си, ще забременеят. Доктор Валентин Николов пък, който е акушер-гинеколог в болница “Свети Лазар”, разкри подробности около една от най-иновативните процедури за подмладяване на вагината, по италиански патент, с която жената може да запази вечната си младост и здраве. 
 
Кобилкина също така сподели и че умее да увеличава бюста на клиентките си, без оперативна намеса, а само чрез медитативни практики, при които отключва женствеността им и респективно увеличава размера на гърдите им с поне един размер по-големи. Особено постижимо е това, след изкарване на най-емблематичния й семинар - “Гейши”.