Серията на Локомотив Пловдив без загуба след подновяването на шампионата през тази пролет бе прекъсната от Септември, не без помощта на съдиите. Пловдивчани имаха претенции за 3 неотсъдени дузпи, а вторият гол на домакините бе от очевадна засада. В крайна сметка смърфовете допуснаха цели 3 попадения във вратата си, а вкараха само 1 – дело на Анте Аралица.

Първият опасен удар по посока една от двете врати дойде в 12-ата минута, когато Парвизджон Умарбаев стреля от далечна дистанция, но топката премина встрани от вратата на Септември. Четири минути по-късно домакините отговориха с бърза контраатака отдясно, дошла след грешно отиграване на футболист в черно-бяло. Мартин Тошев и Асен Чандъров направиха добро двойно подаване, като бившият голмайстор на Пирин (Благоевград) стреля, но право в ръцете на Пиргов.

В 20-ата минута столичани откриха резултата, след като включилият се в предни позиции Мики Орачев центрира отляво, Чандъров свали към Тошев и за бившия младежки национал на България не бе проблем от близко разстояние да разстреля стража на “черно-белите”. Гостите се опитаха да отговорят подобаващо и изравнят резултата, но с пропуски се отчетоха Анте Аралица и Димо Бакалов.

За разлика от пловдивчани, играчите на Николай Митов се възползваха за втори път от открилия се пред тях щанс пет минути преди края на първата част и удвоиха аванса си. След изпълнение на ъглов удар локомотивци не успяха да изчистят добре топката, тя бе върната към границата на наказателното поле, където с техничен пас наляво Фабиано намери Крис Гади и той реализира за 2:0.

В 82-рата минута Гади проби отдясно, пусна на Антони Иванов, който от близо направи преднината на домакините класическа. В 90-тата минута Аралица отбеляза с глава след центриране от корнер и оформи крайното 3:1.

Така черно-белите остават на 4 точки от шестия Верея преди утрешното гостуване на старозагорци на Славия. До края на първата част от шампионата остават два кръга, в които Локо Пд приема Берое и гостува на Черно море, които също има амбиции за влизане в Топ 6. Верея пък приема Ботев и гостува на Септември.