3 хубави гола на Ботев Пловдив срещу Витоша Бистрица гарантираха на канарчетата класиране в първата шестица и участие в нея във втория етап на шампионата. Жълто-черните показаха повече от своя съперник, както на терена, така и на трибуните (видно от снимките).

Тодор Неделев и Жоао Пауло се разписаха през първото полувреме за канарчетата в прекрасното слънчево време под тепетата.

Първата опасност бе пред вратата на домакините. След бързо изпълнение на фаул Пеев пусна към Старокин, който шутира в десния страничен стълб.

В ответната атака Ботев откри резултата. Това стана чрез Тодор Неделев, който реализира от пряк свободен удар.

В 12-ата минута канарчетата бяха близо до втори гол, когато след скоростна атака отляво топката стигна до Жоао Пауло. Бразилецът стреля от границата на наказателното поле, но Василев изби. Шест минути по-късно Василев фаулира Жоао Пауло в наказателното поле и реферът Петър Костадинов отсъди дузпа. Неделев стреля, но стражът на Витоша спаси.

В 20-ата минута нов изстрел на Неделев профуча покрай горния ляв ъгъл на вратата на бистричани. Логичното се случи три минути по-късно, когато Жоао Пауло увечна добрата си игра с гол. Той направи двойно подаване с Балтанов, шутира от границата на наказателното поле и след рикошет в крак на футболист в зелено топката се озова в мрежата на гостите – 2:0 за Ботев (Пловдив).

В 30-ата минута поредна скоростна атака на домакините тотално обърка гостуващата отбрана, Жоао Пауло стреля, но Василев спаси. Само 180 секунди по-късно Густаво Афонсо излезе фронтално сам срещу вратаря, но показа бавни спринтьорски качества и Цанков с хубав шпагат изби топката. Малко по-късно Ботев изпусна поредно положение, когато Ндонгала стреля над напречната греда след центриране отляво и удар с глава.

В 42-ата минута Жоао Пауло намери Афонсо, който чукна топката към Балтанов. Последният шутира от точката на дузпата, но Василев отново спаси.
В 79-тата минута появилият се като резерва Стивън Петков оформи крайното 3:0 след страхотен пробив и центриране по земя на Жоао Пауло.

След победата си днес жълто-черните могат да се считат за сигурни участници в първата шестица през втората част на шампионата. При победи днес на Локо Пд и Черно-море, канарчетата ще се нуждаят само от точка в оставащите два кръга, за да си гарантират оставането в ТОП 6.