Във връзка с т.н. профилактиране на български граждани от полицията, която е обикаляла по довоте им и ги е карала да подписват обещания да не направят нещо лошо на руския патриарх Кирил, главният секретар на МВР Младен Маринов коментира на 3 март, че четирима души са били предупредени с протокол.

Цитиран от “Дневник”, той каза, че става дума за конкретен сигнал до службите заради публикации във “Фейсбук”, които представляват заплаха към патриарх Кирил.

“Това си е процедура. Предупредени са. Дори в интернет пространството не бива да се отправят заплахи към когото и да било. Това е, което мога да ви кажа. Предупредени са по Закона за МВР”, обясни още той. Допълни, че протоколите не водят до наказания, а са предупреждение да се спазват законите. Маринов не пожела да коментира какви са били заплахите и отказа повече подробности. https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/03/03/3139914_potrebiteli_na_feisbuk_sa_bili_predupredeni_ot/

Във връзка с думите на главния секретар съобщавам, че за пореден път съм заплашват с убийство от конретно лице. Казва се Даниил Душев Поманов. 

 

 

В профила си във фейсбук той призовава да бъда разстрелян.

Отнася ли си профилактирането и до случаи, като заплахите са срещу моя скромност, които се множат с годините? Или съм никой в тази държава?

Моля, някой да обърне внимание на г-н Маринов лично, тъй като авторът на тези редове е сигнализирал 4 пъти в МВР за заплахи за убийство. В редица случаи извършителите на заплахите са били установени, но от това явно не следва нищо.

Share on Facebook