Отборите на Септември (София) и Локомотив (Пловдив) ще се изправят един срещу друг в мач от 24-ия кръг на Първа профеисонална лига, който ще се играе на стадион „Васил Левски“. Домакините бяха близо да поднесат огромна сензация при визитата си на шампиона Лудогорец в Разград, но загубиха в добавеното време след много спорна дузпа. „Смърфовете“ пък направиха нулево равенство в дербито с Ботев (Пловдив) и значително намалиха шансовете си да попаднат в топ 6 преди плейофите.

Наказан за Септември е Борис Галчев. Опитният халф влезе като резерва срещу Лудогорец, но набързо си изкара два жълти картона и беше изгонен. Старши треньорът Николай Митов ще пусне в предни позиции Мирослав Будинов, а зад него ще действат Ишмаел Байду, Иван Тилев и Станислав Маламов.

Анте Аралица ще води нападението на Локомотив. Веселин Марчев и Димо Бакалов пък ще играят по двата фланга. В центъра на защитата ще са Димитър Везалов и нигерийският национал Стивън Езе.

През есента пловдивчани надвиха Септември с 1:0 на „Лаута“, а гола вкара Марчев. Сега столичани ще се опитат да вземат реванш и да изкачат в средата на класирането.