Началото на втория дял от първенството не беше успешно за Ботев (Пловдив). “Канарчетата” имаха трудна програма и в първите три пролетни кръга взеха само 1 точка и вкараха 1 гол. Днес тимът ще има възможност да прекъсне нагативната серия. В Коматево пристига аутсайдерът Витоша (Бистрица), който обаче все повече затруднява съперниците си, а преди няколко дни беше на броени секунди от историческа първа победа в елита, но допусна изравнително попадение срещу Славия.

Жоао Пауло не успя да направи нищо впечатляващо в дербито с Локомотив (Пловдив), но днес ще търси първия си гол, след като се завърна в Ботев. Тодор Неделев не е в най-добрата си форма, но винаги е способен да блесне с красив удар или майсторски пас, а Густаво Алфонсо трябва да докаже, че заслужава доверието на Николай Киров да е титуляр.

Витоша със сигурност ще бъде без Ивайло Лазаров, който се контузи срещу Славия. Костадин Ангелов отново ще заложи на защитна схема и ще се надява отборът му да изненада противника с контраатаки. В предни позиции за “тигрите” ще действа опитният Даниел Пеев.

През есента Ботев много трудно спечели гостуването си в Бистрица. “Жълто-черните” се наложиха с 4:2, с голове на Лазар Марин и Стивън Петков в добавеното време.