Ботев допусна минимална загуба с 0:1 от Монтана в двубой от 17-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Срещата се игра на изкуствения терен до стадион "Огоста" в северозападния град.

Наставникът на "канарчетата" Тодор Киселичков не можеше да разчита на двама от основните си футболисти - Димитър Калчев и Здравко Жилов. Защитникът попадна в групата на мъжкия тим за домакинството на Витоша (Бистрица), докато халфът е на лагер с националния отбор до 19 години.

Мачът предложи малко футболни достойнства, като двата тима се вкопчиха в здрава битка с малко голови ситуации. Единственото попадение падна в 81-ата минута, когато играч на домакините засече центриране от свободен удар.

През второто полувреме в игра ча "жълто-черните" се появиха трима футболисти, родени през 2002 година - Георги Трифонов, Георги Господинов и Атанас Стоименов.

По този начин Ботев остана на петата позиция във временното класиране, докато монтанци взеха четвъртата си победа от началото на сезона и се изкачиха до 13-ото място. В следващия кръг "канарчетата" са домакини на Левски, като мачът е в събота от 14:30ч. на базата в "Коматево".

 

ПФК Ботев ПД U19
1  Стелиан Димитров Ангелов - ВРАТАР
4  Рангел Запрянов Костурски
6  Васил Иванов Василев - КАПИТАН
5  Василен Стелиянов Марков
19  Димитър Николаев Аврамов
3  Георги Пламенов Стайков
17  Евгени Димитров Димитров
7  Илиян Димитров Томов
8  Ангел Георгиев Бастунов
15  Димитър Петров Богданов
9  Мартин Сергеев Татаров
 Резерви
33  Симеон Василев Симеонов - ВРАТАР
2  Атанас Атанасов Чернев
20  Георги Пенев Господинов
16  Димитър Иванов Димитров
10  Георги Николаев Трифонов
21  Атанас Йорданов Стоименов