Италианският футбол бе разтърсен от трагична новина, след като капитанът на Фиорентина Давиде Астори е открит мъртъв тази сутрин.

Италианският национал е бил намерен в хотелската си стая, като е починал в съня си.

Все още не са ясни причините за смъртта му.

Заради внезапната смърт на играча срещата от 27-ия кръг между Удинезе и Фиорентина бе отложена.

Очаква се в близките дни да има повече информация.

Прочети още на: https://www.gol.bg/za-rss/2018-03-04/shokirashtona-kapitanat-na-fiorentina-pochina-v-sanya-si
 

Изключителна трагедия разтърси света на футбола. Преди броени минути стана ясно, че капитанът на Фиорентина и национал на Италия - Давиде Астори е починал, информира topsport.bg.

Той е открит мъртъв тази сутрин в хотелската си стая, часове преди гостуването на отбора му на Удинезе.

Счита се, че 31-годишният централен защитник е починал в съня си. Тече разследване за причините за кончината на Астори, който има 14 мача и един гол за националния отбор на Италия. Първоначалните предположения са свързани със сърдечен арест.

Заради смъртта на Астори днешната среща между Удинезе и Фиорентина от 27 кръг на Серия "А" беше отложена. Решението е взето от комисионера на италианското първенство Джовани Малаго.

"Фиорентина като клуб е дълбоко потресен и с прискърбие съобщава за смъртта на нашия капитан Давиде Астори. В този ужасен и деликатен момент ние изразяваме цялата си подкрепа към неговото семейство. Молим медиите за проява на съчувствие в този момент", съобщи Фиорентина на официалния си сайт.

Кариерата на Астори премина през отборите на Пицгетоне, Кремонезе, Каляри, Рома и Фиорентина. Юношеските си години пък ги прекарва в гранда Милан.