Искам да се извиня на т.н. български служби за сигурност, ако някога съм ги засегнал с критика, че не си вършат работата в охран(я)ването на националния интерес (т.е. на руския – нали си имаме проруски националисти на власт и опозиция от социалисти от националистически тип ).

Служители на Министерството на вниманието към Русия ( МВР ) обикалят по домовете на заподозрени критици на чуждата държава и ги карат да подписват предупредителни протоколи с обещание да не “нарушават законите на обществения ред”, което се заключава в случая в това да “не отправят закани към руския патриарх”.

Във Фейсбук някои от заплашените, като отец Рафаил и българският  военен Калин  ( явно заради съпругата му Лиса, която е украинка) , споделиха факта, че са били посетени с такава цел ( видно от снимката на такъм протокол).

 

 

Kalin Dimitrov:

Ахахаххах….. току що подписах предупредителен протокол, че няма да нарушавам законите общественият ред и да отправям закани към руският партриарх….  Lisa Samsona  също …. Смяхме се много  

Алоус МВР то и ДАНС – вече по руцка поръчка ли работим ?

Рафаил-Росен Стефанов: ТОКУ ЩО ПОЛИЦИЯ НА ВРАТАТА ( ДВАМА ПОЛИЦАИ, В ИНТЕРЕС НА ИСТИНАТА ДЪРЖАХА СЕ МНОГО КУЛТУРНО). ПОДПИСАХ ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ ЧЕ НЯМА ДА ЗАПЛАШВАМ В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ, И ДА ЗАСТРАШАВАМ СИГУРНОСТТА НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ КИРИЛ ГУНДЯЕВ. ПРИ РЕЦИДИВ ЩЕ БЪДАТ ПРЕДПРИЕТИ МЕРКИ.   :-

Share on Facebook