Tемпературите ще продължат да се понижават до 1 март, когато най-ниските ще бъдат около минус 15 градуса и минус 10. Във вторник, сряда и четвъртък максималните ще са под нулата. В отделни райони под минус 5. Това каза в „Денят започва“ по БНТ дежурният синоптик на НИМХ към БАН Анастасия Стойчева.Има опасност от поледици, добави тя.

„Най-значителни са снеговалежите днес в Западна България. Почти навсякъде температурите са под минус 5 градуса. Предстои усложняване в цялата страна. В момента най-много сняг има в Западна България. Днес ще вали през целия ден. Най-значителни ще са валежите в района на Родопите, където снежната покривка ще надхвърли 30 см“, прогнозира Стойчева.

„Тази вечер ще започнат да намаляват и спират валежите. През утрешния ден все още ще продължат валежите главно в Северна България, вятърът ще отслабне, без да стихва“, каза още тя.
 
Постепенно затопляне на времето започва от петък. Облачността ще се увеличи и отново ще завали сняг, но постепенно в южните райони валежите ще преминават в дъжд.