От къде пазарджишка фирма има пари да купи ЧЕЗ? Отговаря най-търсената жена в страната в последните няколко дни. Именно Гинка Върбакова. Тя отговори на въпросите на Виктор Николаев.
 
"Аз съм крайният собственик. В търговския регистър крайният собственик съм аз. Не мога да кажа защо избраха нас, но това беше дълга и сложна процедура, която изискваше много финансови и юридически документи. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане чрез привлечени активи с банкова сигурност. Обичайна практика е да бъдат залагани акциите на дружеството, което ще придобие тези активи" Това каза Гинка за покупката на ЧЕЗ, която коства оставката Теменужка Петкова. 


Николаев попита от къде и как Гинка и Теменужка се познават и дали бившата министърка е удряла рамо в сделката. "Познавам Теменужка Петкова от 20 години. Случайна среща, случайно запознанство и дългогодишно приятелство. Вижте, тук става дума за чешка компания. Цялата сделка се проведе по чешкото законодателство. Всички разговори бяха в рамките на нормалното. Българските политически лица не са били наясно с това кой стои зад сделката, именно моята фирма", обясни Върбакова. 

Вие сте милионери и нямате проблем да го признаете, констатира водещият на Нова тв. "Няма проблем - да. Активите на компаниите ни се оценяват на над 100 милиона лева", разкри още тя.