Локомотив Пловдив бе на път да постигне втора поредна победа след подновяването на шампионата. Смърфовете обаче завършиха 1:1 със Славия в столицата на Националния стадион, след като допуснаха изравняване в последната секунда на мача. Черно-белите граха с човек по-малко през цялото второ полувреме.

Резултатът бе открит от гостите още в шестата минута. Тогава Мухамед Муса изведе отлично Веселин Марчев по дясното крило, който от своя страна намери Димо Бакалов на празна врата и за крилото нямаше проблеми да вкара. До края на първата част пловдивчани можеха да стигнат и до второ попадение, но след една многоходова атака удар от малък ъгъл на Парвизджон Умарбаев мина покрай гредата.

На полувремето Димо Бакалов бе заменен, като по всяка вероятност става въпрос за контузия. Все още не е ясно какво е състоянието на голмайстора на черно-белите и дали той ще бъде възстановен за пловдивското дерби с Ботев. На 1 март на трибуните със сигурност ще бъде друг ключов футболист на черно-белите. В началото на втората част гостите останаха с човек по-малко. Муса задържа Галин Иванов, който се измъкваше сам срещу вратаря и получи директен червен картон, който ще му донесе наказание за мача с Ботев.

Буквално в последната секунда на мача белите успяха да стигнат до изравнително попадение. Янис Карабельов донесе точката на домакините, след центриране на Галин Иванов.