Ботев надигра Пирин с 2:1 в мач от първия кръг от пролетния дял на Елитната юношеска група до 19 години, предаде репортер на Glas.bg. Преди началото на двубоя футболистите почетоха паметта на Павел Панов и Георги Марков. Срещата се игра на изкуствения терен на базата в Коматево при много неприятни атмосферни условия.

 

Двата тима не представиха добра продукция през първата част, като гостите на няколко пъти направиха доста груби влизания и играта се накъсваше. "Канарчетата" опитаха да затруднят стража на благоевградчани с удари от средна и далечна дистанция, но те представляха реална опасност.

Малко след подновяването на играта след паузата Пирин успя да открие в едно от малкото положения в двубоя - 0:1. След попадението "жълто-черните" натиснаха съперника. Това доведе до резултат чак в 82-та минута, когато резервата Илиян Томов изравни. В самия край на двубоя Ботев направи пълен обрат. "Канарчетата" получиха право да изпълнят дузпа, а играч на гостите бе изгонен. Зад топката застана Здравко Жилов и не сбърка за 2:1.

 

ПФК Ботев ПД U19
33  Симеон Василев Симеонов - ВРАТАР
2  Димитър Красимиров Калчев - КАПИТАН
6  Васил Иванов Василев
5  Василен Стелиянов Марков
19  Димитър Николаев Аврамов
3  Георги Пламенов Стайков
17  Евгени Димитров Димитров
10  Здравко Емилов Жилов
8  Ангел Георгиев Бастунов
15  Димитър Петров Богданов
9  Мартин Сергеев Татаров
 Резерви
1  Стелиан Димитров Ангелов - ВРАТАР
4  Рангел Запрянов Костурски
20  Георги Пенев Господинов
16  Димитър Иванов Димитров
7  Илиян Димитров Томов
21  Атанас Йорданов Стоименов
11  Милен Иванов Златков

 

Треньор: Тодор Киселичков