Лъжат ни и ни баламосват за пореден път

Някаква голяма шефка взема 13 146 лева заплата, стана ясно тия дни. И всички подскачат. Тая госпожа, да е жива и здрава, се казва Карина Караиванова и е началник на Комисията по финансов надзор. Нейните заместници я карат някак си едва с по 11-12 хиляди.

Аз, да кажем, съм прост човек и не и разбирам даже хич сложността и важността на тая работа, ама знам, че е държавна. Сигурно Караиванова има поставена важната задача да следи да не ни бъркат още по-дълбоко във и без това продънените от десетилетия джобове. Това ще да е финансов надзор, пък и да не източат пак някоя банка.

Не ми е ясно и това - как тази госпожа и заместниците ѝ, като са държавни чиновници, взимат повече пари и от министър-председателя, и от президента. Разправят, че си ги заработвали тия пари. Колко ли се краде тогава и колко ли от кражбите са хванати, че да има за такива отчисления? Или някой нещо ни лъже и баламосва за пореден път. Така, докато си се жалваме, че пари в държавата няма и сме едни от най-бедните в Европа, явно има хора със стандарт като в Брюксел.

А в държавата е пълно с такива мизерници като мен с по, има-няма, 200 лева пенсия, дето си броим жълтите стотинки, та белким съберем за един хляб, с който да изкараме поне седмица.

Та така де, нещо се баламосваме в тая държава, ама го отнасяме тия със смешните пенсии, не тия с боновете.

Петър СТЕФАНОВ, Сопот