Кондукторка в автобус № 20 ме заплаши, че ще ме свали от рейса, защото съм заела мястото й в автобуса. Това разказа читателката ни Петя Василева. Тя е подала оплакване до фирма "Автотранс 2000 ООД", касаещо техния служител.

"За мен е недопустимо подобно отношение към гражданите, които си плащат за услугата, която ползват. Обидно е да се държат с теб, като с идиот, като с нищо не си предизвикал тази злоба!”, коментира Василева. Ето и пълния текст на писмото й, което е изпратила и до кмета Иван Тотев:

"Бих искала да Ви уведомя за изключително неприятен Ваш служител, като се надявам да вземете отношение по въпроса. Още повече, че по отношение на същата зла женица вече е подаден сигнал от други хора и към медиите. Вчера (22.02.2018), около 12 часа по обед, се качих в автобус No 20 с регистрационен номер РВ3316КН, от спирката след тунела в посока площад Съединение.

Първите седалки в автобуса бяха свободни и седнах там, като приготвих пари за билет. Въпросната кондукторка дойде и буквално седна в мен, защото съм й била заела нейното място. Първата седалка била за персонала, а не за нахалници като мен. На въпроса ми това къде е означено, ми отговори да не знам много, за да не ме свали от рейса. (Да вметна, че едната предна седалка,тази до прозореца, явно се полза като шкаф за храна, защото там имаше хляб, домати и други провизии).

Попитах я не е ли нейна работа да таксува гражданите, а не да се вози отпред, на което... ами, ще пропусна цветущите думи от нейна страна. Въобще светът явно му пречи на това същество! Пререканията не приключиха с това.

Интересува ме това ли е лицето, с което искате Вашата фирма да бъде асоциирана? И трябва ли да се чувствам виновна, че предпочитам да седна в автобус, когато има свободни места? Очаквам адекватна реакция от Ваша страна".

Малко по-късно превозвачът отговори. "Всички места в автобусите са предназначени за пътниците", заяви по повод на гневното писмо инж. Димитър Чолаков от фирма "Автотранс - Чолаков", пише "Марица". Той подчерта, че кондуктор може да седне, ако има свободно място, но не и да резервира седалка за себе си.