Очакването, че нашите партньори трябва да изпълнят всички наши нужди, поставя много натиск върху взаимоотношенията. В крайна сметка, никой не може да задоволи всичките ви нужди и желания, а и не е редно. За да водите щастлив и изпълнен с любов живот, както и да създадете пълноценна връзка, в която няма напрежение, добре е да имате повече от една сродна душа.
 
Другите сродни души служат като освобождаващ клапан за облекчаване на налягането в отношенията. Помислете си по този начин: Ако се опитате да натрупате десетки шапки на главата на един човек, купчината ще се преобърне. Вместо това, разпределете ги между любимите си хора, с които можете да говорите за различните неща и оставете за любимия си онези, които му доставят най-голямо удоволствие.
 

Задайте си въпроса, какви са нещата, които искате от партньора си, а на него не му е приятно да прави. Може би обичате да ходите на театър, а той не? Искате да гледате романтични комедии, а той не? Очаквате да ви води на кино, а той предпочита да гледа филми на дивана? Не забравяйте, че каквото и да е, да не иска да прави нещо, което вие искате, не го прави лош партньор. Просто го прави различен.

Сега помислете колко пъти сте имали конфликт с него, защото сте искали да бъде човек, който всъщност не е. Колко време той губи, опитвайки се да ви накара да промените интересите си? Не би ли било по-лесно просто да намерите някой друг да играе тази роля? Ето как:

- Разберете различните нужди, които искате да запълнете в живота си.

- Определете коя от тези роли вашият партньор иска и може да играе.

- За тези, за които партньорът ви не е подходящ, намерете приятел или член на семейството, който може да изпълни тази роля.

В дългосрочен план това ще ви направи по-щастливи, защото вашите нужди са изпълнени. И това ще направи вашия партньор по-щастлив, защото може да се съсредоточи върху роли, които съответстват на неговите умения и интереси. Така ще можете да живеете спокойно и щастливо, без излишни очаквания.