Шампионатът на U17 се завръща този уикенд след зимната пауза. В тази връзка от Glas.bg се свързахме с треньора на Локомотив Пловдив Кириякос Георгиу, който да ни разкаже какво мисли за първия двубой на тима си, как е преминала подготовката на отбора и очакванията от нововъдението в школата на "черно-белите".

- Г-н Георгиу, утре ви предстои гостуване в Монтана срещу местния тим, какво очаквате от срещата?

- Труден мач със сигурност. Очаквам съперникът да играе дефанзивно и затворено. Теренът е изкуствен, но и също маломерен, което ще е предимство за домакините. Моите момчета обаче са мотивирани и ние отиваме там за победа.

- Има ли наказани или контузени състезали преди двубоя?

- Не, разполагам с най-доброто. Всички са на линия за мача.

- Сериозна физическа подготовка проведе тима през паузата, как се отрази на играчите?

- Не само физическа. Да, изиграхме редица контроли и футболистите тренираха двуразово, но смятам че и психически много израснаха. Мисля, че в мачовете това ще си проличи.

- Кондиционният треньор  Шейкероски започна работа с юношите, а също и помощниците в щаба на старши-треньора на Локомотив Бруно Акрапович - Желимир Теркеш и Александър Тунчев провеждат занимания, с какво ще повлие този ход на младите футболисти ?

- Това лично според мен е много добър ход. Създава се много добра връзка на младите играчи с мъжкия тим. От една страна от щаба ще имат още по-добра представа за качествата на футболистите, а от друга момчетата ще попиват и ще могат по-добре да се приспособят към мъжкия футбол. Като цяло комуникацията ще е значително по-добра, което ще се отрази положително на клуба.

- А какви са целите на вашия отбор за настоящатата кампания?

- Приоритет е да изградим и развием младите играчи, така че да са достатъчно качествени за представителния тим. Резултатите и класиране също имат значение разбира се, но развитието на момчетата е най-важно.

По-късно тази вечер Кирякус говори и пред официлния сайт на клуба заедно с юношата Златан Христев: