Коалиционният съвет ще реши дали да приеме оставката на Теменужка Петкова - ще излезем с достойнство от тази ситуация. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти във връзка със заявената от Теменужка Петкова оставка, предаде агенция „Фокус“.
 
„Това нещо ще се обсъжда на коалиционен съвет. Това е нейно желание и нейно волеизявление. Разбира се, че когато се върви към оставка на такава висока позиция, коалиционният съвет трябва да се запознае с абсолютно всички детайли, за да имаме единна позиция дали ще се приеме оставката, или няма да се приеме“, заяви Цветанов.

Според него е твърде рано да се говори кой да заеме мястото на министър Теменужка Петкова. Попитан дали тази оставка е удар върху управляващите, Цветанов заяви, че Теменужка Петкова е един изключително отговорен държавник. „Всичките позиции, които е взимала в държавните институции, тя се е справяла брилянтно“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Има обаче много заинтересовани да атакуват Теменужка Петкова. В момента това е удобна ситуация, от която опозицията се възползва. Могат действително да търсят поредния скандал, който искат да генерират в обществото“, заяви Цветанов.

По думите му в днешните новини ще се говори за оставката на Теменужка Петкова, а няма да се отдаде необходимото на случващото се в Брюксел и че Бойко Борисов председателства Съвета.