Няма данни за други разрушения в Пловдив след снощното земетресение. Това каза пред журналисти кметът Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус” - Пловдив.

Кметът е гледал мач снощи и веднага след края му е усетил земетресението. Тотев добави, че е потърсил информация от зам.-кмета Златин Велев дали има някакви проблеми в града, след като е станало ясно, че епицентърът е в региона на Пловдив. „Земетресението беше наистина силно, но не е било животозастрашаващо”, каза Тотев.

Впоследствие е станало ясно, че водопроводът на ул. „Даме Груев“ се е скъсал в резултат от земетресението. Направена е била бърза организация, заедно с ВиК, и е започнал авариен ремонт. Водопроводът е магистрален, но стар. По него най-вероятно е имало пропуквания и е трябвало съвсем мъничко, за да се спука, каза кметът и добави, че днес до края на деня ще го оправят, въпреки че работата по него е тежка. Ако има усложнения и се наложи забавяне гражданите ще бъдат предупредени чрез медиите.

„Нямаме други данни за щети. Важното е да няма паника, да се информираме веднага и ако има указания от страна на Гражданска защита да ги изпълняваме”, посочи пловдивският кмет. Намалено е водоподаването в целия район около мястото на аварията. Проблемът се усеща най-вече по високите етажи, където няма достатъчно налягане.