Български футболист се доближи до... Лионел Меси. Или по-скоро Меси достигна постижението на наше момче. Колкото и невярващо да ви звучи, има факт, който доказва това. Той се появи след равенството между Челси и Барселона (1:1) преди два дни в Шампионската лига. След дълга суша срещу лондончани Меси отбеляза първия си гол. И с това се нареди до... Мариян Огнянов.

Мацата от Лом, както го наричат, се гордее с попадението си срещу Челси на 26 септември 2006 година. Тогава Левски загуби с 1:3 от „сините“ от Лондон в мач от групите на Шампионската лига в София, а голмайсторът бе именно Мариян Огнянов.

Шеговит колаж и сравнение между Огнянов и Меси превзе социалните мрежи в последните часове. Статистиката на българина дори е по-добра от тази на аржентинския магьосник. Естествено, че сравнението е направено само на мача на Мариян Огнянов срещу Челси и на двубоя на Меси преди два дни в Лондон. Иначе Лионел има доста двубои срещу въпросния противник. В крайна сметка обаче има нещо, по което двамата безспорно са рамо до рамо – по един гол във вратата на Челси.