Сляпо момче седеше на стълбите пред една сграда, с поставена шапка до краката си. В ръцете му имаше табела с надпис, който казваше: "Аз съм сляп, помогнете ми".

Само няколко минаващи души поставят монети в шапката му.

Един мъж, който също вървеше покрай него, взе няколко монети от портфейла си и ги сложи в шапката на момчето. После взе табелата от ръцете на момчето, обърна я и написа нещо. Той сложи табелата на една стъпка, пред краката на момчето, така че всеки да може да прочете новите думи, които написа.

Много скоро все повече хора започнаха да слагат пари в шапката на момчето.

Няколко часа по-късно човекът, който написа нещо върху табелата се върна, за да види как вървят нещата.

 
Като разпозна гласа му, момчето попита: "Ти ли си човекът, който написа тази сутрин нещо?", И когато получи положителен отговор, момчето отново попита: - Какво си написал? Човекът отговори, че е написал истината и че всъщност той казва същото, което момчето е написал, само че по различен начин. Това, което той всъщност е написал: "Днес е прекрасен ден и аз не мога да го видя".

Както можете да видите, четейки първия и втория надпис, хората получават точно същото послание: че момчето е сляпо. Но първият надпис използваше простия факт като казваше, че момчето е сляпо.

Вторият надпис напомни на хората, че са толкова щастливи, защото могат да видят красивия ден. Така че не е изненадващо, второто послание е много по-ефективно от първото.  

ПОУКАТА ОТ ИСТОРИЯТА:

Винаги бъди благодарен за това, което имаш. Бъдете творци. Мислете положително и различно. Никога не съжалявайте за миналото си и се справяйте с настоящето с увереност. Не се страхувайте от бъдещето и никога не губете вярата си.

Има ли нещо по-красиво в живота, отколкото да видите човек, който се усмихва и знаейки, че вие ​​сте единствената причина за това? Помнете, че хората никога не забравят как сте ги накарали да се почувстват! Ако тази история докосна сърцето ви, моля, споделете я с приятелите и семейството си.