Бащата на детето, обвинено за агресия в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе отговори на обвиненията, отправени срещу малолетния му син, но отказа да застане с лицето и името си пред bTV.
 
По думите му синът му е обвинен несправедливо. Момчето не било агресивно, а отвръщало на отправени към него удари.
 
„Постоянно сигнализирахме да се спрат агресивните деца, не го правиха и накрая започна да си връща и излиза виновен“, каза бащата.
 
Той обясни, че синът му е носел нож в училище, защото това се изисквало – „да се носят резци, да се режат моливи, да се подострят и го наказват за това, че е носело друг вид нож на цвят“.
 
Бащата посочи още, че самите родители са премествали момчето от други училища, но по различни причини, за които в момента водят дела.
 
По-рано стана ясно, че седмокласникът, който е в гимназията от две години, проявявал агресия като хвърлял камъни, удрял с юмруци и ритници децата, нарушавал дисциплината по време на час и пречел на съучениците си да слушат. За да спре тормозът, родители настояват 13-годишното момче да бъде преместено в друго учебно заведение.
 
Ако това стане, следващото школо ще е четвъртото по ред, което ще посещава ученикът, откакто е тръгнал на училище. До постъпването си в НУИ е наказван два пъти с преместване в друго училище заради агресивни прояви.