Остава тежко състоянието на 3-годишния Стефан, който претърпя животоспасяваща операция, информира Дарик. Две тригодишни близначета – момче и момиче, бяха приети по спешност вчера в пловдивска болница.
 
Момченцето е с черепно-мозъчна травма и хематом, тъй като, по думите на майката, гипсова отливка паднала на главата му, докато бил в кошарата си. Детето е настанено в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Близначката му - Габриела също е в болница с охлузване край окото. Тежи едва 9 килограма, което е характерно за 6-месечно бебе, каза Надя Танева, шеф на социалната служба в Пловдив. Мускулите на момиченцето са атрофирали. Служителите на социално подпомагане недоумяват защо при отказан контакт от страна на майката, бабата не ги е сезирала.
 
До седмица се очаква малката Габриела да бъде преместена в Детска клиника, но ще има нужда от придружител. Тя не може да ходи и да говори. Бабата на децата по бащина линия е проявила желание да стане придружител.
 
Майката на децата обаче не допуска свекърва си до близнаците. Престанала да вдига телефона си и отказвала всякакви срещи между децата и баба им.
 
Дирекция „Социално подпомагане“ не е успяла да се свърже с майката, за да се реши проблема с бъдещето на децата ѝ. Бащата на близнаците, който работи в строителния сектор в Германия, също затварял телефона си. Той е в чужбина от 2 години. Връзката между него и съпругата му е от около 10 години. След раждането на близнаците в семейството обаче се появили конфликти и бащата заминал за Германия.