Доналд Тръмп-младши заяви при посещение в Индия, че всички приказки, че семейството му се облагодетелства от президентството на баща му, са "глупости", предаде Асошиейтед прес.

Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп пристигна вчера в Индия, за да насърчи сделки с недвижими имоти, носещи името на семейството му. Това поражда етични притеснения за използването на името на американския президент за насърчаване на бизнес начинания по света.

Тръмп-младши обаче каза по индийския телевизионен канал Си Ен Би Си Ти Ви 18, че семейството му вместо това пропуска бизнес възможности, защото баща му е обещал да не се занимава с нови бизнес начинания, докато е президент.

Тръмп-младши, който сега управлява организация "Тръмп" заедно с брат си Ерик, заяви, че когато критиците говорят за тях, че се "облагодетелстват от президентството и всички тези глупости", те забравят за възможните сделки, които семейството не е могло да сключи.

Преди пристигането на Тръмп-младши в Индия няколко големи индийски вестника публикуваха лъскави реклами на първа страница със заявлението "Тръмп пристига. А вие?".

В рекламите се обещаваше, че купувачите, които си поръчат апартаменти в нов луксозен комплекс в предградие на Делхи до утре, ще получат "разговор и обяд" с Тръмп младши на следващия ден.

Индия е най-големият пазар за марката "Тръмп" извън САЩ. Всички бизнес проекти бяха подписани, преди Доналд Тръмп да стане президент, но насърчаването дори на съществуващи бизнес начинания поражда тревога от етична гледна точка.

/БТА/