Официалният сайт на Лудогорец обяви финализирането на трансфера на Жоао Пауло от Ботев Пловдив. В публикацията на официоза на разградчани място намери и следното изречение:

„Панов е шестият футболист на Ботев (Пд), който преминава в Лудогорец през последните седем години след Йордан Минев, Абел Анисе, Юнес Хамза, Цветелин Чунчуков и Жоао Пауло.“

Въпросното заключение, което е безспорен факт, може да бъде прието от някои фенове на канарчетата като реваншизъм от страна на хегемоните в България след загубените два трофея именно от Ботев Пловдив. Естествено други могат да приемат написаното като комплимент и признание, че в Лудогорец са щастливи, че успяват да привличат качествени футболисти от носителят на Купата и Суперкупата на България и участник в няколко издания на евротурнирите в последните години.

Йордан Минев премина при зелените като свободен, когато Ботев извървяваше своя път за завръщането си в елита. Анисе, Хамза и Чунчуков Лудогорец купиха от Ботев след фалита на КТБ и по време на управлението на Иван Джиджев, а Жоао Пауло и Цветомир Попов, бяха продадени на милионерите от Разград от настоящите ръководители на жълто-черните.