Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли твърденията за непристойно поведение, отправени от жена, която твърди, че той я целунал насила, когато е работила на рецепцията в "Тръмп тауър" в Ню Йорк преди около 10 години, предадоха световните агенции.

Рейчъл Крокс спомена за посегателството за първи път по време на кандидат-президентската кампания в САЩ през 2016 година. Тя е една от десетината жени, обвинили досега Тръмп в непристойно поведение.

През 2017 г. тя разказа в телевизионна програма, че е била шокирана от случилото се. Сега в. "Вашингтон пост" отново съобщи за твърденията на Крокс на първа страница и това породи отговор в "Туитър" от страна на президента.

"Жена, която не познавам и която, доколкото си спомням, никога не съм срещал, е на ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА на фалшивите новини на "Вашингтон пост", твърдейки, че съм я целунал (и то за цели две минути) в лобито на Тръмп тауър преди 12 години", написа Тръмп.

"Нищо такова не се е случвало! Кой ще направи това на обществено място при охрана на живо?", написа в друг туит Тръмп, визирайки работещите охранителни камери за наблюдение в лобито на Тръмп тауър.

"Това е още едно фалшиво обвинение", добави Тръмп.

"Защо "Вашингтон пост" не пише за жените, които приемат пари, за да измислят истории, които ме засягат? Една от тях си уреди така връщането на жилищния заем", допълни той.

(БТА)