ПФК Локомотив подписа договор с бразилския футболист с италиански паспорт Елитон Пардиньо Торета Жуниор. Срокът на контракта е за период от 2 години. Парафирането с кариоката се забави, тъй като той трябваше да предостави нужните документи на Лаута, че предишният му клуб няма финансови претенции към него. За Локо Пд предстои изискването на жълтата карта на футболиста, за да могат пловдивския тим да го картотекират за мачовете.

Елитон Жуниор е роден в Сао Матеус в щата Еспирито Санто, Бразилия на 26 януари 1998г. (20 години). Състезавал се е за юношеските гарнитури на Фрагата, Фламенго и Наутико. Играе на позицията полузащитник. Талантът му е забелязан от световния шампион с Бразилия през 1994-та и дългогодишен капитан на Рома – Алдаир, който лично препоръча Елитон на Локомотив .

„Много съм щастлив, че вече съм част от голям клуб като Локомотив. Това е страхотен отбор с богата история в България. Искам да спечеля с моята игра многобройните фенове на Локомотив и всички в клуба. За мен това е страхотно начало на кариерата ми в Европа. Още един път, чувствам се щастлив и доволен от този трансфер. Още не съм имал възможността да разгледам добре Пловдив, но от това, което виждам, градът и страната са едно прекрасно място“, заяви Елитон Жуниор пред lokomotivpd.com.