Повод за гордост! Чуйте как двегодишно дете рецитира „Обесването на Васил Левски“. Колко от вас могат точно в този момент, точно сега, без да отварят книги или още по-зле – Интернет страници – и да изрецитират песента на Христо Ботев, посветено на Апостола на Свободата, Васил Левски?

Да, става въпрос за легендарната ода Обесването на Васил Левски! А тези от вас, които са направили опит и са се запънали, могат да се засрамят, защото в това видео, чуваме и виждаме как малкия Борил, който е едва на 2 години и 7 месеца, да рецитира с детски глас, но съвсем без грешка Ботевата песен…

Не е ли просто мило и прекрасно да чуем как едно малко момченце знае и владее думите на Обесването на Васил Левски? Не е ли време да се замислим и да си кажем, че децата ни имат нужда от тези стихотворения? Не е ли време и вие да научите своето дете, също като Борил, да знае такива велики поетични редове, такива възхваляващи героите от миналото ни поеми? Време е!

Дано Борил да ни послужи за пример на всички…Ние лично му се възхитихме! След като го чухме отворихме и останалите стихотворения на Ботев, зачетохме се и се замислихме: дано има все повече и повече деца като него. Като Борил! И дано има и повече родители като родителите на Борил, възпитаващи детето си на патриотизъм!