Темата за половете и това колко са на брой не престава да разтърсва и разделя обществата. Тази година някой производители на мартеници у нас разкриха, че планират редом до Пижо и Пенда да поставят и "Дженда", или мартеница с различен от двата естествени пола. 

"Живеем в отворено общество. Акцентът от Истанбулската конвенция трябваше да падне върху домашното насилие, а не да се измени към "социалния пол". Какъв е проблемът от някой, който се чувства щастлив и по никакъв начин не е агресивен към обществото?", отбеляза Джийсън Брад Люис. 

В студиото на "България сутрин" по bgonair.bg музикантът Станислав Найденов – Спенс подчерта, че в държавата ни има достатъчно закони, които ако се спазват ще се гарантира безопасността в домашни условия. 

"Турското робство е продължило 500 години. Това са 20-25 поколения. Цялата ни традиция и фолклор е предадена напред от тези хора. В последните 30 години ценностите и традициите ни бяха потъпкани. Колкото по-малко семейства с деца имаме, толкова по-трудно ще запазваме ценностите си", посочи рапърът пред Bulgaria ON AIR. 

"Facebook е с цел пропаганда, а не забавление. Всички тези апликации във Facebook, за това как бихме изглеждали като срещуположния пол, са с цел да ни подготвят за времето, в което ще почнем да ги виждаме тези същите по улиците", категоричен бе Найденов.