Ако имате нужда от някакви  промени в живота , направете ги сами и започнете от най-главното помещение в дома.

Идва пролетта, времето на раждане и събуждане, сезон на промени и голямо пролеттно почистване, а Вие започнете от кухнята: Променете кухнята в съответствие с правилата, ако искате живот, изпълнен с успех, здраве, богатство и щастие.

Направете тези прости неща в кухнята и веднага ще Ви тръгне по-добре.

1.Изхвърлете ненужните неща от кухнята

Освободете се от всичко, което не използвате. Старите кухненски прибори, загорели тигани са на самия връх на списъка, които правят бъркотия в кухнята, а заедно с това и бъркотия в живота Ви.

2. Почистете печката

Точно печката носи енергията на просперитета и затова винаги трябва да бъде чиста, но и добре да работи.

3.

 
Освободете пространство на хладилника

Магнити, картички, листовки за доставка на храна, списъци с неща, които трябва да направите - хаоса на хладилника, и всеки поглед върху него създават безпорядък в живота Ви. Поради това и посягате към храната и когато не сте гладни. Отдалечете се от хладилника и оставете само няколко вдъхновяващи цитати и списъци за задължения.

4. Скрийте кофата за боклук

Не трябва да се съхранява отворена и не я поставяйте на открито място, а по възможност под мивката, във вътрешността на елемента. Отворената кофа предизвиква бъркотия и боклук в живота Ви.

5. Напълнете купа с плодове

Това символизира успеха и богатството, съдът трябва да бъде поставен на чиста маса или на някоя чиста повърхност.

6. Намерете място за растения

Буркани с подправки, цветя или други растения според Вашия вкус са добре дошли в кухнята, защото това влива положителна енергия в ежедневието Ви.

7. Не избягвайте цветовете

Колкото повече цветове, толкова по-добре. Също както и растенията, цветовете са отговорни за въвеждане и запазване на положителната енергия в кухнята, но също така и в живота.