Споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България. Това каза премиерът Бойко Борисов в изявление след срещата си с унгарския министър-председател Виктор Орбан.

„Благодаря на Виктор Орбан за подкрепата, защото исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова споразумението с Турция трябва да работи и то е в полза на всички европейски страни, не само на България", коментира премиерът. По отношение на Шенгенската граница, премиерът поясни, че България отдавна е изпълнила не само критериите, но е най-надеждната граница в ЕС. Борисов напомни какво е предложението на България. „Малко сме премиерите, които като се видим се усмихваме и се радваме", заяви Борисов.

По думите му това, което се случва по изборите в Европа има само едно обяснение и това е мигрантската криза. „В много държави просто се тресе политическата класа как да се реши този проблем. Не забравяйте, че тези месеци ще бъдат използвани от всички в много различни посоки", заяви Борисов. Той поясни, че България предлага 100% надеждна граница на ЕС.