Очевиден на баталните сцени в столично заведение от вчера се свърза с PlovdivDerby.com, за да разкаже, какво е видял с очите си. Ето неговият разказ:

„Около 150 човека се настанихме в столично заведение преди мача. Всичко беше мирно и спокойно. 30 минути, след като седнахме пристигнаха 3 буса и няколко патрулки пълни с полицаи. Напрежение обаче отново не се породи. В заведението всичко беше спокойно, показателно за това е, че нямаше никакви щети и нямаше нито една неплатена сметка. Това потвърдиха и днес сутринта в един от сутрешните блокове по телевизията от персонала на бирарията.

Около час по-късно се появи някакъв, застана отстрани на заведението и започна да снима с телефон. Полицаите го видяха, но въпреки призивите на част от феновете на Ботев, не предприеха никакви действия. Ясно бе, че този човек снима, за да прати информация, колко сме и къде сме на феновете на Левски. Едно от момчетата, отиде при него, а онзи демонстративно започна да снима лицето му. Фенът на Ботев бутна телефона му на земята и в този момент на бегом, полицаите решиха да се намесят. Арестуваха фена на Ботев, като го опряха на една стена. В този момент няколко от приятелите му се опитаха да го защитят и се породи напрежението. Все пак, въпреки действията и бездействието на полицаите преди това, отново не се стигна до особено голямо напрежение. Феновете на Ботев тръгнаха обратно към в заведението, но в този момент се появи още един фен на Левски с шал. Няколко момчета тръгнаха към него и му свалиха фенските артикули. В този момент полицаите извадиха палките и започнаха да раздават „правосъдие“.

Феновете на Ботев все пак се върнаха в заведението и точно, когато всичко се бе успокоило един от полицаите влезе в двора и започна да пръска със спрей. Фенове веднага реагираха, а междувременно член на УС на КПБП застана между полицаите и феновете в опит да разговаря с униформите. Както говореше с един от тях, друг с плака се пресегна и му разцепи главата. В този момент полетяха няколко бутилки към униформите. Те от своя страна започнаха да млатят с палките, а другите 2 момчета, които пострадаха с рани на тила, което показва, че не са били с лице към полицаите, тоест не са ги нападали.

След като всичко пак утихна полицаите повикаха линейка, за ранените. До този момент нямаше ранен униформен. В момента, в който обаче, пострадалият член на УС на КПБП, заяви, че ще си извади медицинско и ще си търси правата, полицаите се разшаваха, и след 2 минути се появи „ранен“ полицай. Как от две три полетели бутилки му се счупи ръката, след като полицаите бяха в пълно бойно снаражение, не стана ясно. Явно за да оправдая агресията си, измислиха това с пострадалия им колега. Междувременно стана ясно, че са изгубили личната карта на арестуваното момче. Появи се и Златанов, който е шеф на отдела за борба с футболно хулиганство. Един от полицаите пък в частен разговор, заяви пред фенове, че е трябвало да действат така, за да видели феновете на Левски, че тези на Ботев са респектирани и да не дойдели пред заведението, защото всички сили на полицията били съсредоточени да посрещат бултраси на магистралата и тези, които са пост пред въпросното заведение, нямало как да се справят с две враждуващи групи от по над 100 човека.“