Поставете хиляди хора, забили нос в айфоните си, в сграда, която е почти прозрачна – резултатът очевидно е неизбежен. Вероятно това е причината в централата на „Епъл“ постоянно да звънят за спешна помощ, съобщава „Индипендънт.
 
Новата централа на „Епъл“ представлява затврорен пръстен, покриващ площ от над 700 кв/км. Архитектурното чудо е изградено предимно от стъкло. Още преди откриването на „Епъл Парк“ в началото на годината, обаче, създателите му откриха един голям негов недостатък.
 
Служителите на компанията непрекъснато се блъскали в стъклените панели, които изграждат стените на сградата, наподобяваща космически кораб. Най-малко двама са получили порезни рани и е трябвало да бъдат закарани в спешното.
 
Не е ясно колко точно инцидента са се случили досега, но е съобщено за най-малко 7 пострадали служители след нанасянето в новата сграда.
 
От компанията разкриват, че хората започнали да слагат лепящи бележки по стъклата, които обаче били махнати, защото разваляли дизайна на сградата. Все пак са сложени други обозначения, които да предупреждават за наличието на стъклен панел на пътя.