Аз не съм рисков човек, трудна съм на промените. Дори, ако трябва да предприема някакво пътуване, дълго време ще се чудя, въпреки че след това ще кажа: "Добре че го направих". Това заяви пред "Събуди се..." довчерашната синоптичка Деси Банова, която отскоро е в ново амплоа - като автор на свое предаване и... сърдечната половинка на експрезидента Росен Плевнелиев.

Банова разкри, че историите, които ще разказва тя, са на различни хора с интересни съдби: "Ще разказвам например за семейство, които са имали невероятни възможности на Запад и се връщат тук, за да бъдат полезни на една кауза - образованието".Лора Крумова вметна, че Плевнелиев също е имал работа в чужбина, но се е върнал тук. "Да, неговата история е много показателна - откъде тръгва и къде отива, с амбициите си. Той не е знаел немски, но сега му се възхищавам на немския! Дори аз сега го тормозя да ми помага с немския".

Деси разкри, че "нещата" между нея и Плевнелиев са "доста преиначавани": "Притеснявам се от тази публичност. Но той е човек, който знае истинските неща - за какво да се ядосва и какво да не коментира в никакъв случай. Той искаше да каже за връзката ни и аз го подкрепих. Истината трябваше да излезе наяве. Въпреки че папараците не спират да ни преследват. Един даже катастрофира. Аз паркирах, той паркира. Тръгнах пеша към него, за да разбера какво иска. Той тръгна внезапно и си удари предницата в бордюра, след което избяга. Тогава разбрах, че животът ми тотално се е променил. За добро или за лошо станах много по-обсъждана, по-любопитна за папараците". 

"С годините помъдрях. Гледам наистина по-различно на живота. Трябва да оценяваме малките, дребните неща. Трябва да се радваме, че сме здрави, живи, че имаме работа", заяви философски Деси Банова, която