Президентът постъпи в ролята на жълта медия. Забележете, президент на държава член на ЕС пряко обвинява премиера в частни бизнес интереси, в разпределяне на обществени поръчки! Излиза, че това е нарочна провокация, която цели да попречи на влизането на България в Шенген. Това коментира пред "Събуди се..." политологът Георги Харизанов. В студиото бе коментирано напрежението между двете институции - на премиера и президента, провокирано от изказването на държавния глава и намеците, че премиерът е обвързан с "нечии бизнес интереси".

Журналистът Петър Волгин се хвърли като партизанин на амбразурата, за да брани президента Радев. Той обаче смекчи тона и заяви, че "и господин Борисов, и господин Радев са силни политици". "Господин Радев винаги ще бъде твърда опозиция на господин Борисов... Защо българските граждани избраха Радев за президент? Защото те искаха в управлението да има опозиция на ГЕРБ", коментира Волгин.

"Когато един президент чрез въпроси задава такива обвинения в корупция, които той не може да докаже, означава, че той е или изнервен по неясни причини, или влиза в жълти спорове. Ако той не каже и "Б", след като каза "А", това със сигурност ще навреди на имиджа му на мъжкар и хората ще се запитат защо не казва повече", заяви на свой ред Харизанов.

Волгин обаче разви своя теория, че Радев продължава да се харесва на хората и последното, което би тръгнал да прави сега, това е партия. Журналистът отбеляза, че като гласоподавател се радва, че има противопоставяне между президента, като представител на една част от обществото, се противопоставя на премиера, като представител на друга част на обществото.

"Политиката не се изчерпва в противопоставяне. Противопоставяне, което се измерва в голословни твърдения, не е полезно за никого, тъй като то принизява институцията", репликира го политологът.

Двамата гости коментираха и скандала със социалиста Валери Жаблянов, който си позволи да нарече "нормална справедливост" дейтвията на Народния съд. "Той е изключително прагматичен човек, който живее доста нашироко. Това го твърдя. Той поддържа един завиден стандарт на живот и искрено не вярва в социалистическите принципи", заяви Харизанов и допълни, че никой народ не трябва да толелира историческото си минало, в което хора без доказана вина са разстрелвани без съд и присъда. 

"Изричането на подобни безумия от страна на лицето Валери Жаблянов, по никакъв начин не обслужва интересите на избирателите на БСП. Цитирането на такива безумия не е в ничий интерес", заяви в заключение Георги Харизанов.