Синът на загиналия при пожара в шуменския квартал Макак проговори за ужаса, който е бил на мястото. След взрив и пожар всичко изгаря почти до основи, но като по чудо, абсолютно непокътнати от огнената стихия, биват намерени два портрета на баба Ванга.

"За нещастие баща ми беше вътре и почина. Къщата и тя изгоря. Казаха ми, че пламъците са били толкова големи, че не може да бъде доближена къщата. Над 1000 градуса е била температурата. Всичко изгоря, дори и баща ми. Никога не ми е минавало през акъла, че баш токова нещо ще ми се случи на мен, но ето, гледам напред", каза той.

"Дни преди инцидента с пожара сънувах странен сън. Съседка бе облечена в чисто черно, тя ме бутна и изчезна. Дали е искала да ме предпази, не знам. Аз така го тълкувам обаче", призна мъжът пред Нова телевизия. 

40 дни след инцидента той не припарва до къщата. "Учудващо открихме две икони на баба Ванга, които не бяха обгорели, при положение, че нищо не остана здраво в тази къща. Чудим се защо, но сигурно са останали за нещо добро. Като намерихме тези икони, те ми станаха опора. Дали е чудо или случайност, не знам", каза той.

"Не бих казал, че съм много вярващ, но все пак вярвам. Явно трябва да мина през някакви трудности, за да съществувам. Това явно е значи, че е време да се случи нещо хубаво на този дом, щом точно изображения на Ванга са оцелели. Желая си най-вече здраве", завърши той.