Губернаторът на Флорида Рик Скот призова директора на ФБР да подаде оставка. Причината за това е, че бюрото не е откликнало на сигнали за опасното поведение на Никълъс Круз, предаде Bulgaria ON AIR. 19-годишен уби 17 във Флорида!
По-рано тази седмица 19-годишният стрелец отне живота на 17 души в училище във Флорида.

На 5 януари във ФБР пристига сигнал от близък на Никълъс Круз с предупреждение, че момчето притежава оръжия, поведението му било безотговорно, а той открито е имал желание да убива хора. 

ФБР не спазва поставения протокол и не предава информацията на местната полиция. Губернаторът на Флорида Рик Скот призова директорът на ФБР да подаде оставка.

В Маями погребаха 14-годишната Алиса Алхадеф – една от най-младите жертви на кръвопролитието. 

Американският президент Доналд Тръмп вече пристигна във Флорида заедно със съпругата си Мелания. Едно от първите места, които посети беше болницата, в която са пострадалите при нападението. Той посети и местния участък, където се срещна с членовете на спешните екипи, отзовали се на мястото на нападението.

Стрелбата във Флорида е една от най-смъртоносните в Съединените щати, след като нападение през 2012 год. отне живота на 20 първокласници и шест учители.