Шок и ужас настана отново в коалицията след изявленията на Волен Сидеров, че Цветан Цветанов може да бутне кабинета и заговорничи с Валери Симеонов. 

Екшънът се разигра след изказване на съпредседателят на „Обединени патриоти” и лидер на „Атака” по телевизия „Алфа” вчера, че шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов е човекът, който налага Истанбулската конвенция.

„Цветан Цветанов е основният двигател, който движи и налага приемането на скандалната Истанбулска конвенция. Не премиерът Борисов, защото той е наясно с настроенията на хората. Ако някой събори правителството, това ще бъде Цветан Цветанов, заради този подход и начин, по който се опитва да прокарва неща, които не се харесват и не се приемат от българския народ . Той също така се опитва да влияе и на коалиционния ми партньор Валери Симеонов, с когото се чуват по няколко пъти на ден”, коментира Сидеров и така разбуни духовете в управляващата коалиция (ВИЖТЕ В ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Пред ПИК вицепремиерът Красимир Карачанов отказа да коментира думите на колегата си за Цветанов, но бе категоричен, че Сидеров няма за цел трусове в коалицията, а просто предупреждава за негативния ефект от ратифицирането на конвенцията.

„Кабинетът е стабилен и Цветан Цветанов не участва в никакви тайни договорки. Няма нищо вярно в интригата, за която говори Волен Сидеров”.

Това коментира ексклузивно пред ПИК висш кадър от ГЕРБ по повод екшъна в кабинета. По думите на източника ни от най-високо ниво в партията, няма как подобни твърдения да са истина, най-малкото заради отсъствието на Цветанов от страната.

„Цветан Цветанов вече седмица е в САЩ и ще остане още няколко дни. Физически дори не е възможно да заговорничи с Валери Симеонов или с когото и да било. В ГЕРБ няма различни мнения по въпроса за Истанбулската конвенция и позицията е стабилна.

Стабилен е и кабинетът и няма причина да се правят интриги”, категоричен бе източникът на ПИК от най-високо ниво, с когото се свързахме с въпроси за скандала.