Ботев (Пловдив) ще подкрепи Борислав Михайлов за нов президентски мандат в БФС. На днешния Конгрес вотът за легендарния вратар от името на най-стария футболен клуб ще даде изпълнителния директор Иван Йотков. Plovdivderby.com се свърза с изпълнителния шеф на „жълто-черните”, за да научи повече за мотивите на клуба да застане зад избора на Михайлов, както и защо от Ботев не обявиха публично кого ще подкрепят на Конгреса. Ето какво заяви Йотков:

„Не афиширахме избора си за президент на БФС, защото сметнахме, че не е нужда излишна показност. Ботев като клуб винаги е стоял зад настоящото ръководство, защото виждаме последователност и развитие в управлението на българския футбол.

И не говорим за теория на управлението, а за реално управление. Това, което се извършва на терен, където действията са продукт на много обстоятелства, на окръжаващата среда с цялата й многоаспектност. Когато яростно се акцентира върху грешките и непостигнатото, честно е да се споменават и успехите и постигнатото, а в работата на БФС постиженията и полагането на усилия за положителна промяна са факт.

Не смятам, че заради красиви обещания трябва да загърбим и заличим вече постигнатото. Правилният избор е да продължаваме всички заедно да работим в добра колегиална атмосфера за развитието на българския футбол.

Поклон пред Любо Пенев за страхотната му футболна визитка, но в предизборната кампания от него и екипа му чухме само красиви и същевременно неподплатени с нищо думи и концепции. Затова на Конгреса утре моята подкрепа ще бъде за Борислав Михайлов. Това е и позицията на ПФК Ботев – ние ще подкрепим настоящият президент на футболната централа за нов управленски мандат.“