Ние правим какви ли не жертви, за да сме хубави за тях, а те се ужасяват и се чудят как да ни го кажат. Тук няма да търсим причините за разминаването между мъжката и женската идея за красота – само ще ви кажем кои beauty трендове ги удивляват, дразнят и дори плашат.

Твърде много аксесоари за коса

Щипки, шнолки, ластици, диадеми – всички те също ще го накарат да вдигне многозначително вежди. Освен че не им изглежда естетично, те си представят как им се налага да свалят аксесоарите един по един, внимавайки да не оскубят притежателката им. Напук на мъжките представи обаче, Кейти Пери, Катрин Хейгъл и Алиша Кийс умират да ги използват.

Прическа с мокър ефект

Кристен Стюарт, Лив Тайлър и много други холивудски звезди обожават небрежните прически с мокър ефект. Мъжете обаче никак не ги харесват, защото им се струва, че косата на любимата им е мръсна. „Ако косата й е на клечки, нямам никакво желание да я докосна. Доста е неприятно и откровено действа антисексуално”, споделят представители на „силния” пол.

Афропрически

Горещите красавици Риана и Бионсе редовно се появяват с афропрически – в клиповете и на сцената те несъмнено изглеждат ефектно, но в ежедневния живот притежателката на обемна къдрава коса изглежда на мъжете като опасен хищник от племето на човекоядците. Или като глупаво момиче, готово на всичко в името на модата.