Баварският министър на вътрешните работи Йоахим Херман се обяви срещу приемането на България в Шенгенската зона, съобщи БНР, цитирайки какво е казал партньорът на канцлера Меркел от Християнсоциалния съюз пред в. “Ди Велт” .”Все още е опасно да приемем България заради високото ниво на корупция и големите й проблеми с организираната престъпност”, пояснил той.

Тази твърда баварска позиция контрастира силно с демонстрацията на подкрепа за ГЕРБ по линия на Християнсоциалния съюз, с която от управляващата партия у нас не веднъж са се хвалили. Но, както се вижда по-долу, има кой да развива отношенията с баварците и това е съуправляващата с ГЕРБ “Атака”. Няма атакистите да оставят в беда своите партньори от властта!

Не друг а “известният с циничния си език” Илиан Тодоров от “Атака” ( изразът е на предаването “Господари на ефира”, когото в други публикации различни сайтове наричат още антисемит, хомофоб, терорист, щурмовак и т.н .), не само щял да привлича инвестиции от Бавария, но и бил получил благодарности, че ги е пожелал.

Опитвам се да си представя на какво ми прилича това самохвалство и си спомням за издънката на Вежди Рашидов, който уж изпратил на Лувъра свои произведения по молба на французите, но от любезното писмо от името на музея научихме, че в Лувъра са получили щедрото дарение, изпратено по инициатива на автора, но няма как да изложат творбите, които не са поръчвали, тъй като нямат практика да удовлетворяват подобни молби.

Ето как един сайт от Област-София интерпретира любезния баварски отговор на поканата на Тодоров баварците да си вложат парите в поверената му област:

Правителството на Бавария прие с благодарност инициативата на Областния управител Илиан Тодоров за партньорство със Софийска област

В писмо до областния управител Илиан Тодоров,  Хорст Зеехофер – министър, отговарящ за регионалните въпроси в правителството на Бавария, заявява, че ще предложи на правителството партньорските отношения да продължат и да се развиват на високо ниво.

Инициативата за партньорство е част от политиката на Областния управител на  Софийска област за създаване на контакти с различни страни. На фона на засиления инвеститорски интерес от страна на Бавария към страната ни, Областния управител на  Софийска област ще работи за насърчаване на немските инвестиции в областта.

Областния управител на  Софийска област  чрез инициативата за партньорството ще се стреми да насърчава и развива двустранните отношения с Бавария в областта на икономиката и младежката политика, като част от добрите взаимоотношения между правителствата на България и Германия”. http://samokovest.com/правителството-на-бавария-прие-с-благ/

 

 

Припомням, че Тодоров , който се разхождаше демонстративно с яке с надпис РОССИЯ по време на атакистките безчинства на ул. “Раковски” в София в края на октомври 2015 г.,( за които неговите съратници в тази дейност Сидеров и Чукалов бяха осъдени и се признаха за виновни) обеща най-напред да “размрази отношенията с Русия”. Бил поел ангажимент за това в качеството на губернатор. http://ivo.bg/2018/01/16/софия-домакинства-на-европа-а-софийск/

За онези, които не са проследили резултата от “размразяването” на отношенията с Русия по инициатива на Тодоров, ето какъв е бил ефектът: по линия на усилията на Тодоров за Русия са заминали представители на две фирми, които били заведени на пазара в Москва да видят какво се продава там.

Щеше да е смешно, ако не беше трагикомично – както всичко, което този виден атакист е извършил досега в публичното пространство още преди да стане по волята на премиера Борисов управляващ държавните дела в най-голямата област в България, без е управлявал преди нищо друго, освен неуправляемата си агресия при нахлуванията в редакации на медии, в НАТФИЗ, по време на т.н. граждански арести на антиправителствени демонстранти през 2013 и при скандала в автобуса на Варненското летище, където е бил сред участниците във физическата разправа с един младеж, възмутен от скандала, причинен от Сидеров и компания в самолета с една френска дипломатка.

За бегло споменатите по-горе “подвизи” Тодоров, въпреки нулевия си административен опит, беше награден да се разпорежда в Област – София и в това качество се почувства толкова важен, че заведе дело срещу пишещия тези редове за обида и клевета ( срещу длъжностно лице) във връзка с публикувани половин година по-рано статии. Претенцията му е да получи от един журналист на свободна практика  60 000 лева, т.е. приблизително еквивалента на три годишни свои заплати като висш държавен чиновник.

Само си представете как си представя справедливостта и личното удовлетворяване на наранената гордост гордият с атакистките си изстъпления Тодоров: иска да си удвои заплатата за три години напред за сметка на един журналист, когото се надява по този начин не просто да застави да млъкне, но направо да го “погребе” с един финансов удар.

Самото дело се препъна на 7 февруари по вина на неговата атакуваща защита, която пропусна да предостави пълен комплект от изисканите от съда документи. Вторият кръг на замисленото от Тодоров съдебно аутодафе срещу моя милост е на 28 февруари в Софийския районен съд.

Share on Facebook