Академик Бултекс 99 записа важна победа като гост на Рилски спортист в първия мач от полуфиналите на турнира за Купата на България. Пловдивчани победиха с 98:86 в зала „Арена Самоков“ и имат 12 точки аванс преди реванша в събота в зала "Сила".

Академик накара домакините от Рилски спортист да бъдат догонващи почти през цялото време, след като в края на първата четвърт поведоха с 26:18, а в края на първото полувреме имаха преднина от 12 точки- 54:42.

Отлично в края на частта играха Васил Бачев и Димитър Димитров. В третата част домакините успяха да стопят преднината на пловдивчани и се оттеглиха преди последната четвърт само с две точки пасив- 66:68. До края на срещата обаче в нито един момент Рилски спортист не успя да стопи пасива си под две точки, а в последните три минути и половина силите им буквално свършиха и гостите изковаха сериозна преднина преди реванша

Димитров приключи за Академик с 22 точки, а Бачев с 21. Дерек Райт отбеляза 16 за домакините, а Димитър Маринчешки- 14. В защита Травис Тейлър взе 8 борби за Рилски спортист, които се оказаха недодстатъчни.

В другия първи полуфинал Левски Лукойл победи със 73:62 Балкан (Ботевград).